Managers en Leidinggevenden

Jaarlijks lopen de kosten van uitval en ziekte enorm op, terwijl de bedrijfsarts veelal niet kan bekijken hoe de situatie op de werkvloer is. Ook hebben werknemers vaak geen vrije toegang tot de bedrijfsarts. Terwijl het iedereen kan gebeuren, dat je (tijdelijk) een taak niet aan kan door bijvoorbeeld een extra belasting in de privésfeer of op het werk.


Daarom is Praktijk Irma Soetekouw in overleg met de ZZG verbonden aan de provider-boog van paramedici die er hard aan werken om dit probleem in de zorg aan te pakken. De zorgverlener kan zelf of in overleg met de manager bekijken welke stress preventie programma’s goed zouden zijn om te volgen.

Irma specialiseert zich op het vlak van de Mindfulness Based Stress Reduction en Mindfulness Based Cognitive Therapie, om te vermijden dat medewerkers uit de bocht vliegen. Deze therapieën worden soms vergoed door de verzekeraar, maar ook wanneer dat niet zo is blijken de kostenbesparingen dermate dat de manager vaak bereid is om mee te denken over het volgen van zo’n stress preventie traject.